Trickle Court Addition


Residential - Single Family - Addition


A 500 sqft addition was added to a single storey 1980’s post and beam home. The decision of its placement at the corner of the site was for several reasons. For one, the need to connect to the main living space was strong. More interesting however was how the new addition, as a corner appendage, had the greatest opportunity to reinvigorate the existing home, thus changing its relationship to the surroundings with new views and new spaces. The addition is also close to the street. This allows the two storey addition to serve as a shiny beacon for the cul-de-sac street it occupies.

The lower level is comprised of a single den space with a large family-size day bed and bay window for sharing books with the children. Upstairs we introduce an tall artist studio space with a murphy bed for guests. The ceiling ascends 15’ to a skylight in the corner of the room offering dramatic height and daylight to an otherwise modest room. A three piece bathroom forms a second bump out in conversation with the bay window below.
























< prev     home     next >